kruk

Een kruk met een verhaal

1. Gemaakt van uw oude bureaubladen

 

Oude bureaubladen? Zonde om weg te gooien! Want wij geven er weer functie en mooiigheid aan. Als voorbeeld hebben wij het Circu-krukje ontwikk­eld. Dit krukje laat zien dat we afval niet als afval zien, maar als waardevolle grondstof. Of we daarmee een krukje of een bank maken, is minder belangrijk. Er zijn mogelijkheden genoeg. Maar dat het mooi én functioneel kan zijn staat voorop.

 

2. Modulair verbinding

Het Circu-krukje is ook modulair. Dit is mogelijk dankzij de modulaire verbinding van de Circu-Kruk. We verbinden het geheel met slechts één enkele schroef. Dat betekent dat je het krukje met slechts enkele handelingen in- en uit elkaar kunt halen.

Design

3. Jouw kruk is uniek!

Laat je bij ons een Circu-kruk maken, dan krijg je een uniek exemplaar. Wij verwerken namelijk jouw logo in het krukje. En heb je ooit per ongeluk een markering op je bureau achtergelaten? Dan is de kans groot dat je die terugziet op het krukje. Het maakt jouw kruk tot een uniek item met een persoonlijk verhaal.

Ontwerpster Vaya Nijhof

Een krukje met persoonlijkheid

‘Je mag er zijn als bedrijf. Dus durf je identiteit te laten zien en maak het persoonlijk.’ Dat is de boodschap die ontwerpster Vaya Nijhof verwerkt heeft in het krukje. Om te beginnen voegt ze het organisatielogo toe aan het blad, een zichtbaar organisatiekenmerk. En heb je in vergaderingen, brainstormsessies of lange werkdagen ooit een penstreep, sticker of kras achtergelaten op je bureau? Dan vind je deze oude littekens ergens op het krukje weer terug. Zo ademt dit meubelstuk op meerdere fronten de identiteit van de organisatie uit.

Met dit circulaire krukje in huis, laat je als organisatie bovendien duidelijk zien dat je je concreet en actief bezighoudt met thema’s als duurzaamheid en circulariteit.

 

Elegant, minimalistisch en modulair

Het ontwerp van de kruk heeft alles te maken met de Indische roots van de ontwerpster. Haar gemengde identiteit heeft zich vertaald in het elegante ontwerp en het minimalistisch design. Haar culturele achtergrond heeft er bovendien voor gezorgd dat Vaya respect heeft voor materialen en vanuit die gedachte altijd creatief naar oplossingen zoekt. De kruk is dan ook minimalistisch qua materiaalgebruik en kent slimme oplossingen.

Zo heeft Vaya bewust gekozen voor één enkele schroef om de delen met elkaar te verbinden. Hierdoor blijft het krukje modulair en het materiaal dus herbruikbaar. Verder liet ze zich inspireren door de collectie van Thonet, een meubelmaker en industrieel ontwerper die wereldwijd beschouwd wordt als één van de grootste pioniers op het gebied van meubeldesign. Hij was zeer bedreven in het ontwerpen en maken van meubelstukken die uit slechts enkele onderdelen waren opgebouwd.

Het resultaat is een elegant krukje met sierlijke vormen dat modulair is en dat gemaakt is met een minimale hoeveelheid materiaal. Duurzaam, persoonlijk, mooi en functioneel.

 

Wil je ook een gepersonaliseerde circulaire kruk? Neem contact met ons op.